Сигурност и безопастност

Често задавани въпроси и отговорите им.

Програмите на „Атмосфера спорт“ са със спортно-занимателен характер или специализирано обучение. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар да имаме огромното желание да осигуряваме идеално време за нашите групи сред природата. Сигурността, здравето и безопасността на участниците в заниманията са основни принципи в работата ни. През годините сме изградили и спазваме стройна система от правила, като изключваме всички рискови фактори в обученията и курсовете, които провеждаме с децата.

Противоепидемични мерки, които ще спазваме!

В ежедневните занимания и транспорта:
1. Провеждане на подходящи игри на открито, осигуряващи необходимата социална дистанция.
2. Задължително миене на ръцете със сапун и вода три пъти на ден, преди всяко хранене (късна закуска, обяд и следобедна закуска).
3. Пожелателно ползване на маска за лице по време на пътуване.

Безопасни ли са заниманията, в които ще участва детето ми?

ДА! … заниманията са съобразени с възрастовите възможности на децата и се провеждат от квалифицирани треньори, инструктори и аниматори. Използва се необходимата техническа и защитна екипировка. Провеждат се инструктажи по безопасност преди всяка нова дейност. Изисква се необходимата дисциплина в групата, която гарантира сигурността. Участниците имат необходимите застраховки в програмите.

Колко деца са в група и колко души са ръководителите ?

В зависимост от параметрите за обучение и сигурност на дадена програма се определя съотношението участници-ръководител. Групите е прието да се състоят от 5-7-9 деца с един ръководител, в зависимост от възрастовата група . Това съотношение е оптимално и е съобразено с международните изисквания за сигурност при работа с деца сред природата.

Когато времето е „лошо“, как протичат заниманията на децата?

Опазване здравето и безопасността на участниците е приоритет в работата ни. Винаги има резервна, предварително планирана програма, която провеждаме при влошаване на атмосферните условия, като запазваме пълна ангажираност на децата за деня. При неподходящи атмосферни условия по време на заниманията на открито, те могат да бъдат с намалена продължителност или се организират други подходящи дейности на закрито.

Какви мерки взимате при непристойно поведение между децата?

Етичните правила в „Атмосфера спорт“ не толерират използването на обидни или неприлични думи, както и физически контакт между децата и от ръководителите. Грубото нарушаване на правилата и неуважение от страна на дете или ръководител, което застрашава психическото и физическо здраве на останалите участници, както и неговата лична безопасност, може да доведе до преждевременно отстраняване от заниманията.

Може ли детето да носи телефон, за да имам постоянна връзка с него ?

Разбира се, ако считате за необходимо! Информация за детето може да получавате по всяко време на деня, на мобилните телефони на главния ръководител или служебния офис. Децата винаги ще имат възможност да се свържат с вас по телефон, когато пожелаят. Посещения на родители и разговори по телефон по време на програмите са желателни при нужда, или в подходящо време определено от ръководителя.

В случай, че имате нужда от пояснения или допълнителна информация, моля свържете се с нас!

Екип от истински професионалисти

Печелим доверието на клиентите си, с лично отношение и професионални умения при работа с деца.

Занимания и тренировки сред природата

Всички наши занимания и приключения са свързани с природата.

Придобиване на нови умения

При нас децата изучават природата и придобиват безценни умения сред природата.

Планински приключения за всички деца

От 5-6 годишни до тийнейджъри, всички деца са добре дошли на планински приключения.

Ски градина на Витоша
(5+, 6+ год)

Ски градина на Боровец
(5+, 6+ год)

Ски училище на Витоша
(7+,-12 год)

Ски училище на Боровец
(7+,-12 год)

Зимна ваканция
2023/24

Сноуборд училище
(10+ до 18 год.)

Индивидуални уроци
(18+ год.)

Курс, стаж и работа
за учители